Mesec: julij 2024

Šampon proti izpadanju las je naredil ogromno za zdravje lasiščaŠampon proti izpadanju las je naredil ogromno za zdravje lasišča

Že kar nekaj časa dajem sedaj kar nekaj poudarka na to, da čim bolje poskrbim za zdravje svojih las. No tako pa mi je to tako pomembno zaradi tega, ker je bilo v naši družini zelo pogosto, da se je pojavilo predčasno izpadanje in pa sivenje las. Ker pa je to lahko gensko povezano, pa me je zelo skrbelo, da bi to lahko doletelo tudi mene, tako da sem se odločil, da bom naredil vse za to, da bo zdravje mojega lasišča lahko čim boljše. 

No tako pa sem najprej začel ukrepati tako, da sem na svojih laseh uporabljal čim bolj naravne produkte, torej šampone in balzame, grajene na naravni bazi. Nato pa sem se začel še zanimati za šampon proti izpadanju las. Ta šampon pa vsebuje razne vitamine in kolagen, ki pa spodbujajo rast las. Zato pa sem se nato tudi odločil za uporabo takšnega šampona, saj sem vedel, da mi bo ta zagotovo lahko pomagal pri teh težavah, katerih sem se bal.

Šampon proti izpadanju las je naredil ogromno za zdravje lasišča

No tako pa sem lahko po nekaj časa uporabe tega šampona, lahko videl kar nekaj prednosti in učinkov, ki jih je imel šampon proti izpadanju las, na moje lase. Tukaj pa lahko omenim, da so moji lasje torej postali veliko bolj gosti in čvrsti, ter so dobili tudi tisti značilen sijaj, ki je značilen za lase, ki so dobro hidrirani in posledično zdravi.

No tako pa so mi vsi ti ukrepi in pa predvsem šampon proti izpadanju las, še kako pomagali, da me bi doletelo to, kar je doletelo več ali manj mojo celotno družino. Še vedno pa bom še naprej pazil, ter uporabljal te produkte, saj to še ne pomeni, da me še vedno ne bi moglo doleteti kakšno predčasno izpadanje las, vendar pa sem kar samozavesten, da če nadaljujem s temi ukrepi, bo vse v redu. …

Ležišča so ključna za zagotavljanje udobja med spancemLežišča so ključna za zagotavljanje udobja med spancem

Zagotovo ima spanec zelo veliko vlogo pri temu, kakšno počutje in pa produktivnost imamo nato skozi dan, po dobremu spancu. No tako pa je zato pomembno, da si zagotovimo čim boljši spanec, kjer pa lahko za to najbolje poskrbimo s tem, da si priskrbimo najboljše ležišče, oziroma čim bolj primerno ležišče za nas. 

Ležišča so ključna za zagotavljanje udobja med spancem

Pri izbiri ležišča, pa moramo gledati na kar nekaj različnih reči, oziroma faktorjev. Sprva pa si moramo najprej kupiti ustrezen okvir postelje. Ta mora biti zadosti velik, glede na to, ali hočemo imeti morda klasično ležišče za enega, kjer so takšna ležišča po navadi širine 90cm. Nato pa moramo gledati tudi na samo dno postelje. Zato pa je tukaj najboljše dno za ležišče zagotovo letveno dno. To pa zato, ker takšno dno diha, kar pa pomeni, da se bo vsa toplota, ki se med spancem sprosti, lahko prezračila čez posteljo.

Nato pa je potrebno poskrbeti še za primerno in ustrezno vzmetnico, kar pa bo igralo še nekako najbolj pomembno vlogo ležišča, saj bo vzmetnica predstavljala neposredno podlago, na kateri bomo ležali, oziroma spali. Zato pa moramo tudi tukaj gledati na nekaj faktorjev. Prvi takšen je sama trdota vzmetnice. Ta pa mora biti po eni strani zadosti trda, da nam nudi primerno oporo, ter se ne ugreznemo vanjo, po drugi strani pa se mora še vseeno prilegati našemu telesu in položaju le tega, ter mora biti udobna.

Nato pa so pri vzmetnici pomembni še drugi faktorji, kot je na primer kvaliteta materialov iz katerih je narejena, kar pa bo spet pomembno za dihanje vzmetnice.

No nato pa je potrebno poskrbeti le še za primeren vzglavnik, ki mora biti zadosti visok, da naši glavi in našemu vratu nudi primerno oporo. Z tem pa si bomo nato lahko res zagotovili primerno in pa udobno ležišče, ki nam bo dajalo kvaliteten spanec. …

Restavracija Izola je moja priljubljena destinacijaRestavracija Izola je moja priljubljena destinacija

Sedaj imam že kar nekaj let navado, da se vsako poletje odpravim v Izolo na kakšen krajši dopust. Tako pa se tja odpravim zato, ker je Izola izmed vseh obalnih mest, kar jih je v Sloveniji, še najmanj turistično zasedena in polna, kar pa mi je zelo všeč, saj mi to potem omogoči, da je lahko moj čas preživljen v Izoli res kvaliteten in umirjen, saj se tja odpravim z namenom, da se malo odpočijem.

Restavracija Izola je moja priljubljena destinacija

Zato pa smo si tudi z družino nekaj let nazaj kupili garsonjero v Izoli, tako da se lahko vedno kdo izmed nas odpravi tja, ter se malo sprostimo.

No tako me v Izoli navdušijo tudi vse restavracije, ki so tam. To pa zato, ker mi prav vsaka restavracija Izola nudi res zelo imenitno in kvalitetno hrano, kjer pa se lahko nato zelo dobro najem. Tako pa mi je restavracija Izola tudi tako všeč zaradi tega, ker sem velik ljubitelj morske hrane, kjer pa mi te restavracije nudijo zelo kvalitetno morsko hrano.

Ker pa nisem ravno velik pristaš kuhanja, pa mi te restavracije pridejo res še kako prav, saj si lahko tam privoščim veliko boljšo hrano, kot pa bi si jo lahko sam pripravil. Ker pa se vsaka restavracija Izola nahaja skoraj da čisto ob obali, pa imam lahko med kakšno večerjo zelo lep pogled na morje in pa sončni zahod, tako da se velikokrat tudi odpravim v kakšno Izolsko restavracijo zgolj na kakšno pijačo, da lahko uživam v primerni lokaciji na katerih se te restavracije nahajajo.

No tako pa je moj čas v Izoli vedno preživljen zelo kvalitetno, kjer pa restavracija Izola igra tudi veliko vlogo pri temu, saj mi omogoča, da se lahko dobro najem ob kvalitetni hrani, ter si ne rabim hrane pripraviti sam, kar pa mi olajša kar nekaj dela s kuhanjem. …

Komarniki za okna in leseni vikendKomarniki za okna in leseni vikend

Z ženo sva dobila prekrasno parcelo. Najprej, ko sva zvedela, da bova dobila to parcelo, nisva bila vesela, kajti nisva vedela, kaj naj z njo. Že sedaj nisva imela prav nič časa eden za drugega in tako nisva vedela, kako bova lahko sedaj skrbela še za parcelo. No, parcela je bila najina in vsake toliko sva šla pogledat, če je vse ok. En dan, pa sva dobila idejo, da bi lahko postavila en lep leseni vikend. 

Komarniki za okna in leseni vikend

Ta ideja je bila obema všeč in vikend je bil postavljen v enem mesecu. Ko sva prvič v njem preživela noč, sva kar hitro spoznala, da so potrebni komarniki za okna. Namreč celo noč so naju pikali komarji in komaj sva čakala jutro, da greva domov. Tega res nisva pričakovala. Takoj sva vedela, da preden bova ponovno prespala, morava montirati komarnike. Že v enem tednu so bili na oknih komarniki za okna. To pa je bila sedaj čisto drugačna situacija. Sedaj je bila hiška primerna za spanje. 

Ko sva naslednjič prespala, sva prav uživala. Kajti hiška je bila v naravi in zrak je bil res dober. Srečna sva bila, da so komarniki za okna kočno na oknih. Brez njih res ne bi mogla v hiški prespati. 

 

Ko ti komarniki za okna omogočijo, da lahko uživaš v naravi

Sedaj hodiva na najin vikend skoraj vsak teden. Vedno bolj nama je tam všeč in sedaj imava že vrt, katerega mož z veseljem obdeluje. Najina hiška je postala pravi kraj, kjer uživava in se umiriva. Če bi nama to nekdo rekel na začetku, mu ne bi verjela. Prepričana sva bila, da nama je zemlja odveč. Sedaj pa bi nama bilo še kako žal, če bi to izgubila. Sedaj ceniva vsak trenutek, ko sva lahko na vikendu, komarniki za okna, pa naju rešijo, da nisva popikana od komarjev. …

Bolečine in utrazvok trebuhaBolečine in utrazvok trebuha

Tek je bil zame nekaj, kar sem počela vso otroštvo in tako tudi v starejši dobi to nadaljevala. Prišlo je obdobje, ko sem tek opustila zaradi tempa življenja, a sem kar hitro spoznala, da tek še kako pogrešam. Ko sem po dolgem času šla na tek, pa sem čutila bolečino v trebuhu. Ni mi bilo prijetno. Kajti bolečina je trajala dlje časa in je bila pri teku vedno prisotna. Tako sem se naročila na ultrazvok trebuha. Resnično nisem vedela, kaj bi lahko to bilo. 

Bolečine in utrazvok trebuha

Komaj sem čakala izvid. Seveda me je bilo strah, da ne bi bilo kaj narobe. Ko je prišel izvid, me je poklicala zdravnica in povedala, da je vse ok. Izvid je bil normalen. Bila sem vesela, da ultrazvok trebuha ni pokazal ničesar. Vseeno pa me je skrbelo, zakaj mene trebuh boli. Ker nisem hotela nehati teči, sem se odločila, da bom tekla bolj umirjeno in počasi. Mogoče pa se le vse skupaj umiri. Kajti če ultrazvok trebuha ni pokazal ničesar, potem sem lahko mirna. Moji teki so tako sedaj bolj umirjeni in lahko rečem, da so se bolečine umirile. Včasih se še pojavijo, a sedaj sklepam, da je to zaradi ginekoloških zadev. Ko sem malo sledila, kdaj se bolečine pojavijo, sem ugotovila, da se pojavijo približno ob istem času v mesecu. 

Ker pa se zavedam, da je šport in rekreacija bistvenega pomena za zdravje, bom tekla še naprej. To zame ni ovira. Bom pa čez nekaj časa opravila še en ultrazvok trebuha, da bom prepričana in umirjena, da je vse ok. Če mi napotnice ne bo želela napisati zdravnica, si bom pregled plačala sama. Kajti zdravje je na prvem mestu. Tega se moramo vsi zavedati. Poskrbite, da bo vaše telo zdravo. Imate samo eno možnost in eno telo. Sama za zdravje poskrbim tako, da enostavno tečem. …

Preventivno odstranjevanje znamenj na kožiPreventivno odstranjevanje znamenj na koži

Po dolgem času se naročim na zdravniški pregled pri svojem osebnem zdravniku.

Tako iz preventive, pa tudi, da mi svetuje kaj naj naredim z izrastkom na hrbtu, ki postaja moteč. Sploh ker je v takšni višini, da ko sedim nenehno drgnem in me moti pekoča bolečina. Pa še služba je takšna, da sem vsakodnevno šest do sedem ur v avtomobili. Da mi svetuje kje je možno odstranjevanje znamenj in mi razloži kako poteka. V polni čakalnici čakam na pregled. Ljudje z raznoraznimi težavami hodijo noter in ven. Med čakanjem vzamem v roke brošuro, ki leži na majhni mizici v kotu, kot nalašč zame. Brošura podaja informacije o dermatologiji. Kdaj, kje in kako zdraviti kožo, kdaj, kje in kako se naročiti na prvi pregled in pa kakšne metode za odstranjevanje znamenj se uporablja. Na hitro preletim vsebino, brošuro preložim in jo spravim v notranji žep jakne. Po zvočniku slišim svoje ime, stopim v ordinacijo. Zdravnici povem zakaj sem prišel, slečem majico in ležem na posteljo.

Zdravnica stopi bliže in pogleda ta moj izrastek na hrbtu. Nekaj zapiše v svojo beležko. Izmeri mi še pritisk in srčni utrip ter posluša moje dihanje. Vse podatke zabeleži v moj zdravstveni karton. Glede izrastka pa pove, da takšno odstranjevanje znamenj v naših bolnišnicah ne izvajajo več, da je to kot neke vrste lepotna operacija in da bom moral to samoplačniško uredit v eni izmed privatni zdravstveni ustanovi. Začudeno jo pogledam, ne rečem pa nič. Se oblečem, poberem svoje strani in hitro zapustim čakalnico. Jezen. Kam smo prišli, vsa možna zdravstvena zavarovanja, potem še moraš samoplačniško na zdravljenje in odstranjevanje znamenj. Groza. Stopim kar čez cesto v drugo stavbo, kjer uredijo vse potrebno za odstranjevanje znamenj.

Pri prijazni medicinski sestri se prijavim, plačam potreben znesek in že sem na mizi, kjer mi z laserjem odstranijo kožni izrastek. Neboleče, hitro in učinkovito.

Preventivno odstranjevanje znamenj na koži