Mesec: oktober 2024

Zaščitna oblačila so mi prišla prav tako doma kot v službiZaščitna oblačila so mi prišla prav tako doma kot v službi

Že od malih nog sem zelo velikokrat rad pomagal očetu pri delu, saj je ustvaril svojo mizarsko podjetje. Tako pa me je to delo spremljalo celo moje življenje, ter ni bilo zelo veliko presenečenje, da sem nato to podjetje sam prevzel, ter se sedaj redno ukvarjam z mizarstvom.

Pri temu delu pa so zelo pomembna zaščitna oblačila. Ta pa mi služijo predvsem tako, da me zaščitijo pred raznimi rečmi pri delu. Na primer hlače, ki se podaljšajo še čez trup, mi predvsem ščitijo oblačila pred raznimi urezninami, ali pa pred umazanijo, tako da je to zelo priročno. Prav tako pa zaščitna oblačila še vsebujejo rokavice in pa zaščitna očala. To pa mi pride še najbolj prav, saj se lahko pri delu hitro urežem roke, na kakšnih opilkih lesa, ali pa pri orodju. Nato pa so očala pomembna, da mi med rezanjem, oziroma žaganjem in pa brušenjem lesa, ne pridejo razni deli lesa in prah v oči. 

Ta zaščitna oblačila pa mi poleg delavnega okolja v službi, pridejo prav tudi doma, saj imam vedno razna opravila, na primer po hiši, ali pa okoli te, kjer rabim kakšno zaščito. Prav tako pa sem ta oblačila rabil tudi ko sem izdeloval pohištvo za svoje stanovanje, saj sem večino pohištva naredil kar sam, kajti s tem sem lahko prihranil ogromno denarja, saj sem znal celotno pohištvo izdelati sam. 

Zaščitna oblačila so mi prišla prav tako doma kot v službi

No tako pa so ta oblačila za zaščito, kar velik del mojih vsakodnevnih opravil, ter zato tudi vedno poskrbim, da so ta v čim boljšemu stanju, saj lahko to igra zelo veliko vlogo pri varnosti. Najbolj pogosto pa po navadi menjam kar zaščitne rokavice, kajti te se mi najhitreje obrabijo, ter na njih hitro nastane kakšna luknja. Ker pa me to lahko zelo moti pri delu, ter pride v napoto, pa si zelo hitro po potrebi kupim kar nove. …